Thursday, February 24, 2011

Raspberry Italan Soda

Primer: Bavarian asparagus

thousand thoughts like butterflies
thousand caresses on her hair
sweet shivers down the backs
more and more is in love is beautiful
[ Belinda - G. Morandi]

The Bavarian belongs to the family of puddings, as well as Wikipedia teaches us. Indeed view , touch, taste and even smell I agree on this point. The pudding, in our view recipes and recipe books, would we look always and only among sweets and cakes, including the spoon wanting to be more precise. The point is that the book convict us did arrive here making us discover our ignorance made in Aspic, we also discover that fact and Bavarian pudding can also have their own version salt. So, for love of completeness and to make a cookbook as they should, we decided to also try one of the recipes he offers, or to the Bavarian asparagus subject of this post.

Lovers of sweets which we (plural majestatis our Aiuolik) obviously prefer di gran lunga la versione dolce . Anzi, confessiamo , che questa versione salata non è che ci abbia soddisfatto poi tanto. Di sicuro è un simpatico antipasto da servire per una cenetta sfiziosa , ma giusto un assaggio, perché per via della panna, potrebbe risultare troppo pesante da mangiare in grosse dosi.

Con questo termina il nostro contributo per la B ? Mmmm, la nostra Aiuolik ha un'idea che le frulla for the head so, maybe not, maybe there will still be here in another Bavarian Inn before the deadline. And you do that? Read the recipe and then off the stove to prepare your Bavarian Trattoria waiting for you!

Ingredients (serves 4):
  • 500 gr. asparagus
  • 0.5 dl. whole milk 3 egg yolks
  • 1.5 dl.
  • cream 15 gr. isinglass

Preparation:
Fate ammorbidire i fogli di colla di pesce in acqua fredda. Mondate gli asparagi, pelateli, lavateli e fateli cuocere a vapore per 8-10 minuti. Tenete da parte qualche punta e passate la altre al mixer e poi al passaverdure.
Lavorate in una terrina i tuorli e unitevi a filo il latte caldo. Portate il composto quasi a ebollizione in un tegame, mescolando, poi unitevi la colla di pesce sgocciolata e strizzata. 
Versate il composto in una terrina, fatelo raffreddare e quindi aggiungetevi gli asparagi passati. Incorporatevi la panna montata, versate il preparato in uno stampo inumidito e ponete in frigorifero a rassodare per almeno 2 ore.
Sformate la bavarese immergendo lo stampo qualche istante in acqua bollente e servite su un piatto da portata.

B come...
...Burrumballa!

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