Friday, March 4, 2011

How To Make A Scripture Tote Using Placemats

black olive paste

sei diventata
nera nera nera
sei diventata
nera
come il carbon
[ Sei diventata nera - Los Marcellos Ferial]

Dell'annata generosa delle olive avevamo già parlato in questo post . In quell'occasione avevamo anche raccontato di come , con la speranza di trasformare le olive in olio (niente a che vedere con il trasformare l'acqua in vino, ovviamente!), il tempo sia trascorso e le nostre olive a poco a poco maturate in solitudine . Così, oltre ad aver fatto un po' di olive nere al forno , abbiamo anche preparato un po' di paté di olive, seguendo la ricetta presa dal libro di cui vi abbiamo già here talked and here and still here or this .


The paste is quite salty , but if you make sandwiches with a little 'of butter and paté get a great finger-food very fast and simple.

Ingredients:
  • 350 gr. olives pitted black
  • 150 gr. anchovies boned
  • 100 gr. of capers and vinegar
  • 2 dl. olive oil 1 lemon
  • Brandy 1 tablespoon of good quality
  • a pinch of freshly ground pepper
Note: to obtain a very homogenous paste you should use a stone mortar.

Preparation: Chop
pitted olives, anchovies and capers, then switch to the dough through a fine sieve, collecting the puree into a bowl. With a wooden spoon, stir the dough, leaving fall in the oil and flush mounting it, like a mayonnaise, until the dough can absorb all the oil. Finally add the lemon juice, brandy and pepper, salt if necessary.
When the pasta is ready to insert it into sterilized jars and cover surface with waxed paper or diskette solforizzata. Close the jars and store in a cool, dark pantry.

B as ...
... Buh

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